Ambasadorul Italiei in Romania s-a intalnit cu prefectul judetului Timis

Domnul prefect Eugen Dogariu s-a întâlnit astăzi, la Instituția Prefectului cu  Excelența Sa Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei în România. Aflat la prima sa vizită în județul Timiș Excelența Sa a subliniat faptul că raporturile bilaterale dintre Italia și România sunt foarte intense iar județul Timiș și Timișoara constituie poli de atracție pentru investitorii italieni și puncte de convergență. De asemenea, a afirmat că în municipiul Timișoara, în județul Timiș există un număr mare de investitori italieni, care au investit în domeniul energetic, agroindustrial și transporturi.

Strânsele legături existente între cele două părți sunt favorizate și de existența înfrățirilor între localități din județul Timiș și localități din Italia. Excelența Sa a subliniat faptul că și în viitor raporturile bilaterale locale vor fi menținute, sprijinite și intensificate.

Eugen Dogariu a evidențiat faptul că în județul Timiș există o puternică comunitate de afaceri italiană care a investit în aproape toate domeniile economice și care și-a adus aportul la dezvoltarea economică a județului nostru. Relațiile județului Timiș cu Italia sunt completate de numeroasele colaborări în domenii precum cultură, educație, sport dar și de numeroasele înfrățiri existente între localități.

Prefectul Eugen Dogariu a asigurat că din partea instituției pe care o reprezintă va exista și în viitor deschidere pentru sprijinirea oricăror inițiative care aduc un plus de dezvoltare județului Timiș.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.